середу, 29 листопада 2017 р.

Маленькі громади - великі досягнення

28 листопада делегації органів місцевого самоврядування Тернопільської та Рівненської областей в рамках навчального візиту «Маршрути успіху» в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID відвідали Бугринську ОТГ та Бабинську ОТГ (Гощанський район, Рівненська обл.).
Тема зустрічі: «Використання державної субвенції на розвиток інфраструктури в маленьких ОТГ». Під час візиту учасники делегації мали змогу спочатку почути про здобутки у маленьких ОТГ, населення яких складає 3-4 тис., а потім й побачити все на власні очі.
Ініціативний голова, налагоджена робота апарату ради та бажання мешканців жити краще – дає плідний результат. Завдяки реформі децентралізації громади відчули позитивні зміни: кращі дороги, хоч ще багато є над чим працювати, придбання спецтехіки, налагоджена система збору та вивозу сміття, ефективна робота комунальної служби, розвиток туристичної галузі, створена добровільна пожежна команда (Бугринська ОТГ), застосування нових енергозберігаючих технологій (Бабинська ОТГ), заміна котлів на твердопаливні у закладах освіти (Бугринська ОТГ), оновлена матеріально-технічна бази у школах, заміна вікон, перекриття дахів та багато інших досягнень, які відбулись завдяки обєднанню. Громади невеликі, але бюджет цього року складає понад 6 мільйонів (Бугринська ОТГ) та 5 мільйонів (Бабинська ОТГ).
Бугринська та Бабинська ОТГ є яскравим прикладом того, як потрібно працювати й невпинно рухатись уперед.
Учасники візиту повернулись у свої громади із великим багажем знань та цікавими ідеями, які почерпнули під час навчального візиту.



Кожна пелюстка на картині - означає гурток, який є у школі




Швейні машинки у школі с.Бабин

Один із восьми мікроскопів у школі с. Бабин















Немає коментарів:

Дописати коментар