середу, 20 липня 2016 р.

Надання консультативної допомоги новоствореним ОТГ - одне з основних завдаль діяльності Регіональних Офісів реформ АМУ

У середу 20 липня консультанти Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України відвідали Великогаївську об’єднану територіальну громаду. Захід відбувся на запрошення голови ОТГ Олега Кохмана. Великогаївська ОТГ налічує близько 12 000 жителів та об’єднує 14 населених пунктів.
Розпочав зустріч голова Великогаївської ОТГ Олег Кохман з інформації про громаду та основні виклики, які стоять сьогодні перед нею. Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак у свою чергу подякував керівництву громади за запрошення, розповів про цілі, завдання та діяльність Асоціації міст України та запросив долучитись до її лав.
Консультант Офісу реформ у Тернопільському РВ АМУ з бюджетних питань Тетяна Чурілова відповідала на запитання та надавала консультації бухгалтерам та фінансистам сільської ради. У ході роботи акцентували увагу на особливостях прямих міжбюджетних відносинах в умовах децентралізації.
Також чимало питань виникало у керівників структурних підрозділів сільської ради, які стосувались різноманітних юридичних аспектів. Зокрема піднімались питання щодо функціонування пожежної команди в ОТГ, надання адміністративних послуг, алгоритму прийняття на баланс безгосподарського майна та його інвентаризацію. Деякі з питань, з якими звертались посадовці, виявились неврегульованими на законодавчому рівні. Зокрема посада старости ще досі не внесена в перелік класифікацій посад, за якими присвоюються ранги посадовим особам місцевого самоврядування. На ці та інші запитання відповідали виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ області Ігор Гірчак та консультант з правових питань Максим Черкашин.

Під кінець зустрічі Ігор Гірчак закликав учасників не лише ефективно використовувати наявні ресурси, але й готувати та подавати проекти як до державних фондів, на кшталт Фонду регіонального розвитку, так й у міжнародні, які реалізовуються в Україні. “Я особисто та наші експерти готові надавати вам усю необхідну підтримку та консультації” – зазначив Ігор Ярославович.

Немає коментарів:

Дописати коментар