понеділок, 11 липня 2016 р.

Одразу у двох селах Тернопільського району відбулись громадські слухання щодо створення ОТГ

У неділю 10 липня в рамках “Децентралізаційного марафону” в селах Чистилів та Плотича, які знаходяться в Тернопільському районі, відбулись громадські слухання щодо об’єднання в територіальну громаду.
Потреба у проведенні громадських слухань виникла у зв’язку з тим, що зазначені села отримали одразу 3 пропозиції для об’єднання – міста Тернополя та сіл Біла і Великий Глибочок.
На заходах були присутні консультанти Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Тернополя Сергій Надал із своїм заступником Володимиром Дідичом та керівники структурних підрозділів тернопільської міської ради. Були також присутніми і представники інших населених пунктів, що надіслали запрошення до об’єднання, зокрема сільський голова с.Біла Надія Біла, представники ініціативної групи по створенню ОТГ у с.Великий Глибочок.
Представники громад задавали чимало питань, які стосуються переваг та ризиків від можливого об’єднання. Зокрема часників слухань цікавили переваги , які вони отримають в разі об’єднання з одним із населених пунктів, що надіслав запрошення. Детальні відповіді на ряд запитань надав виконавчий директор ТРВ АМУ Ігор Гірчак. Окрім того, Ігорю Ярославовичу вдалось розвіяти міфи та чутки, які стосуються децентралізації, особливо в галузях освіти та охорони здоров’я.
У свою чергу міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що місто сьогодні уже має власну поліцію, яка забезпечує громадський порядок, розвинену мережу закладів дошкільної, середньої та позашкільної освіти, які зможуть відвідувати жителі навколишніх сіл, медичної сфери, функціонує Центр надання адміністративних послуг. Міська рада, у разі об’єднання, забезпечить належне транспортне сполучення до громад, а на розвиток громад місто виділятиме до двох мільйонів гривень.
Представники громад отримали усю необхідну інформацію і найближчим часом приймуть рішення з яким населеним пунктом буде для них краще об’єднатись.









Підготували М.Черкашин, Р.Руснак

Немає коментарів:

Дописати коментар