середу, 24 жовтня 2018 р.

Консультаційний візит у Підволочиську селищну ОТГ


Сьогодні, 24 жовтня виконавчий директор Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак разом з консультантами Тернопільського РВ АМУ відвідали Підволочиську селищну ОТГ з консультаційним візитом.

У ході надання консультацій, обговорили ряд питань, що стосуються ефективного пошуку та залучення ресурсів для розвитку громади.
Консультант з правових питань Тернопільського РВ Черкашин Максим детально розповів про джерела інформації, де можна дізнатись про актуальні конкурси та гранти, перші кроки по написанню проекту та пошуку донорських організацій.

Виконавчий директор, консультант з економічних питань Тернопільського РВ Ігор Гірчак розповів про важливість постійної актуалізації Стратегії розвитку громади та залучення не лише внутрішніх ресурсів громади, але й ефективну співпрацю з донорами та інвесторами. Також наголосив на важливості створення інвестиційного порталу. Акцентував увагу на важливості співпраці з бізнесом:

"Селищна рада повинна створити сприятливі умови для бізнесу, - зауважив Ігор Гірчак, - Помилковою є думка, що витяг з карти із ділянкою, яку Ви хочете запропонувати інвестору, є інвестиційною пропозицією. Інвестиційна пропозиція- це масштабний документ, у якому витяг з карти є лише маленькою частинкою. Ви, як власник ділянки, маєте повністю підготувати її для того, щоб вона стала цікавою потенційному інвестору (підвести всі необхідні комунікації, прокласти під'їзну дорогу і т.п.), важливо скласти орієнтовний бізнес-план, у якому мають бути зроблені розрахунки терміну окупності інвестиції"
У ході консультації консультант з питань комункації наголосив, про важливість висвітлення діяльності роботи ради на сайті громади, у соцмережах. Також навів яскраві приклади популяризації громад Тернопільщини.

З консультантом з бюджетних питань обговорили проект бюджету на 2019 рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар