середу, 24 жовтня 2018 р.

Нещодавно два міста-члени Тернопільського РВ підписали угоду про вступ до Альянсу міст «Шовкового шляху»


Ще 21 грудня 2017 року між Асоціацією міст України та Альянсом міст Шовкового шляху був підписаний Меморандум про співпрацю.
Альянс міст Шовкового шляху був започаткований у 2014 році визначними китайськими та іноземними політичними діячами з метою створення суспільних та приватних платформ для просування культурного обміну і практичного співробітництва між містами вздовж шляху ініціативи «Один пояс, один шлях». Заручившись підтримкою Посольства України в КНР, Альянс працює над укріпленням всебічних зв'язків з Україною.

Нещодавно м. Чжанцзяцзе (Китай) відбувся черговий бізнес- саміт «Шовковий шлях 2018» недержавної організації «Міжнародна торгова палата Шовкового шляху» (SRCIC), на якому розглядаються важливі питання, пов'язані з ініціативою "Пояс і Шлях " та місією SRCIC, одночасно сприяючи міжнародному культурному обміну та розвитку туризму.
Участь у саміті взяли міські голови, урядовці, посли, представники ООН та інші делегати міжнародних організацій, керівники транснаціональних підприємств та експерти аналітичних центрів з близько 100 країн світу. В складі української делегаціїі на бізнес-саміті у Китаї був і очільник м.Тернополя Сергій Надал та очільник м. Бучача Йосип Мосціпан.
Під час заходу Тернопільський міський голова презентував інвестиційний та туристичний потенціал Тернополя, концепцію індустріального парку, а також, спільно з Генеральним секретарем Міжнародної торгової палати Шовкового шляху, підписав угоду про вступ міста Тернополя в Альянс міст «Шовковий шлях».
«Нам дуже приємно, що Китай зацікавлений у співпраці з Тернополем та включив наше місто до Альянсу міст «Шовкового шляху». Завдяки цьому сьогодні ми отримали ще одного важливого світового партнера, співпраця з яким дасть можливість спільно діяти та обмінюватися знаннями і досвідом у сферах економіки, освіти, культури та мистецтв, - зазначає Сергій Надал. – Відтепер Тернопіль активно братиме участь в ініціативах, що прямо стосуються даної Угоди і ми сподіваємося, що це відкриє нові можливості для нашого міста та принесе позитивний економічний ефект».
Угоду про вступ в Альянс міст «Шовковий шлях» підписало також місто Бучач.

Немає коментарів:

Дописати коментар