вівторок, 11 вересня 2018 р.

Правові засади надання державної допомоги суб'єктам господарювання вивчали учасники практикуму у Тернопільському РВ АМУ


11 вересня 2018 р. у Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства для представників органів місцевого самоврядування, у т.ч. ОТГ Тернопільщини на тему «Правові засади надання державної допомоги суб’єктам господарювання  відповідно до Закону України “Про державну допомогу суб’єктам господарювання”. Практична реалізація Закону». Захід відбувався в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

З привітальним словом виступив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Ігор Гірчак, який ознайомив присутніх з діяльністю, яку здійснює Асоціація міст України в рамках реалізації проекту «ПУЛЬС», зокрема в частині проведення просвітницьких заходів.

Під час семінару учасники детально ознайомились із загальними положеннями Закону України “Про державну допомогу суб’єктам господарювання”, обговорили форми державної допомоги, говорили про надавачів та отримувачів державної допомоги, модератори заходу надали роз’яснення з питань державної допомоги. Представники Антимонопольного комітету України під час практикуму розповіли й практичні моменти застосування Закону, зокрема навели приклади розгляду Повідомлень та приклади відкритих справ. Під час практикуму модератори окреслили зміни до Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання", які були схвалені на засіданні Антимонопольного комітету України 31.08.2018р.


Гостями практикуму були: Товкач Людмила Сергіївна та Мукан Ольга Василівна - представники Антимонопольного комітету України (м. Київ). Участь у заході взяли також представники Проекту ЄС "Підтримка застосування правил державної допомоги в Україні" (Штефан Сабау - керівник експертної групи Проекту та Духновська Олена - координатор Проекту).
Під час практикуму учасники активно вели бесіду, обмінювались думками та задавали питання різного плану модераторам, які змістовно роз'яснювали кожне запитання.

Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України висловлює подяку Антимонопольному комітету України (Товкач Людмилі Сергіївні та Мукан Ользі Василівні, зокрема) за те, що відгукнулись на запрошення взяти участь у заході й приїхали та провели корисне навчання для представників ОМС Тернопільщини й кваліфіковано проконсультували з питань, що стосуються державної допомоги суб’єктам господарювання.
Відеозапис практикуму.



Автор - Ксенія Кара

Примітка. При використанні матеріалу прохання вказувати першоджерело.

Немає коментарів:

Дописати коментар