четвер, 2 березня 2017 р.

На Тернопільсщині стартував консультаційний марафон

З 1 березня Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України спільно з Тернопільською ОДА розпочало проведення серії консультативних візитів в усі райони області. Основною метою візитів є обговорення проекту  Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області. Планується, що протягом березня група відвідає усі райони Тернопільщини. За результатами консультацій буде підготовлена та запропонована до розгляду на черговій сесії Тернопільської обласної ради нова редакція Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області.

1-2 березня група, яка складалася з працівників Тернопільської обласної державної адміністрації на чолі з заступником голови ОДА Олегом Валовим та  фахівців Тернопільського регіонального відділення “Асоціації міст України” під керівництвом виконавчого директора Ігоря Гірчака, провели консультації і обговорення з представниками населених пунктів Заліщицького, Чортківського, Кременецького та Шумського районів. Протягом зустрічей учасники обговорили та надали свої пропозиції щодо змін до Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, який представив начальник управління будівництва та архітектури Тернопільської ОДА Володимир Харченко. Також консультант з бюджетних питань Тетяна Чурілова провела консультації щодо джерел наповнення бюджету у разі створення об’єднаної громади. Консультант з правових питань Максим Черкашин розповів про децентралізаційні закони, які нещодавно прийняв
Парламент. Про важливість створення саме спроможних громад наголосив виконавчий директор ТРВ АМУ Ігор Гірчак. “Колеги, коли ви будете обговорювати формат об’єднання то відкиньте політику та особисті стосунки. Наріжним каменем об’єднаної громади повинна стати саме спроможність та самодостатність” – звернувся до учасників Ігор Ярославович. Заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов розповів про стан об’єднання в громади у Тернопільській області та зазначив, що вирішальну роль при створені громад відіграють саме мешканці, а не районна чи обласна влада. Тому варто саме головам місцевих рад сідати за стіл переговорів та домовлятись про створення об’єднаних громад, а місцева влада та фахівці нададуть всю необхідну організаційну підтримку.

В проведенні консультацій у Заліщицькому та Чортківському районах взяв участь Народний депутат України Олег Барна.  Він наголосив на тому, що процес об’єднання є незворотнім і потрібно його в цьому році значно пришвидшити. 













Немає коментарів:

Дописати коментар