середу, 5 жовтня 2022 р.

Тернопільська громада отримала кошти завдяки спільному проєкту Асоціації міст України та ЮНІСЕФ


Асоціація міст України співпрацює з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні для допомоги органам місцевого самоврядування забезпечувати необхідний захист та підтримку сімей з дітьми, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Громадам надається цільова фінансова підтримка у розмірі 50 тисяч доларів США, а також проводяться тренінги експертів Асоціації для органів місцевого самоврядування з метою підвищення їх організаційної спроможності у питаннях фінансування в умовах воєнного стану, проведення закупівель, антикорупційних та інших питань.

Відтак, Тернопільська громада стала однією із громад України, які отримали фінансову допомогу. За отримані кошти було придбано: медичний пристрій неонатальний для фототерапії та обігріву НО-АФ-КР3, медичний пристрій для фототерапії новонароджених НО-АФ-LED, легковий автомобіль для організації і функціонування мобільних бригад та оснащено необхідними канцтоварами дитячий куточок Служби у справах дітей Тернопільської міської ради.

Таку ж допомогу отримають 51 муніципалітет України, на сьогодні 35 громад вже отримали кошти. Фінансову підтримку громади спрямовують на:

• облаштування місць тимчасового проживання ВПО;  • облаштування закладів освіти, підготовка їх до опалювального сезону; • закупівлі продуктових та гігієнічних наборів; • закупівлі медично обладнання, обладнання для організації освітнього процесу; • облаштування дитячих просторів, місць для відпочинку, ігор та спорту.

Довідково

Ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес задля спільної мети – створення комфортного для дітей та молоді середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал.

Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Національна Молодіжна Рада України.

Ініціатива передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право бути почутими, право на охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, право на безпеку, дитинство, визнання та справедливе ставлення. Громади, які ведуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді та успішно реалізували план дій, отримують офіційний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти, а також сигналізувати про досягнення та позитивні зміни для дітей та молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар