вівторок, 24 травня 2022 р.

Представники громад обговорили проблеми організації освіти в територіальних громадах під час дії воєнного стану


24 травня в режимі відеоконференції відбувся Діалоговий захід з питань освіти. Зустріч проводилася в рамках Проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», що фінансується Німецьким товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) в рамках Підтримки реформи децентралізації в Україні (U-LEAD з Європою. Фаза II).

Темою для обговорення була організація середньої освіти в територіальних громадах під час військової агресії рф.
Мета діалогу:
  • проведення навчання учасників з теми: організація середньої освіти в територіальних громадах під час військової агресії рф, відповідно до розроблених методичних матеріалів;
  • обговорення та з’ясування шляхів розв’язання проблемних питань, що виникають в освітній сфері громад, під час дії воєнного стану в Україні;
  • ознайомлення учасників з особливостями організації реабілітаційних таборів для учнівської молоді за кордоном у літній період;
  • представлення учасникам досвіду територіальних громад у вирішенні питань організації роботи дошкільних закладів освіти;
  • обговорення механізму компенсації освітніх втрат учнів під час воєнної агресії рф на території України.
Учасники: представник Міністерства освіти і науки України, представники ОМС територіальних громад: заступники міських, селищних, сільських голів, керівники органів управління освітою міських, селищних, сільських рад.
Фасилітатор: експертка АМУ з питань освіти Тетяна Куценко.
Першим питанням порядку денного Діалогового заходу була презентація методичних матеріалів: «Організація середньої освіти в територіальних громадах під час військової агресії рф». Експертка АМУ з питань освіти Тетяна Куценко детально розповіла про методологічні норми організації освіти в територіальних громадах під час дії воєнного стану. Продовжився захід обговоренням механізмів компенсації освітніх втрат учнів під час воєнної агресії рф на території України.
Представники органів місцевого самоврядування долучилися до дискусії щодо проблемних питань, що виникають в освітній сфері громад, під час дії воєнного стану в Україні.
 
До знайомлення учасників з особливостями організації таборів для учнівської молоді за кордоном у літній період долучилася начальник відділу освіти Семенівської міської ради Олена Кресс. Вона детально розповіла про досвід евакуації дітей з прифронтової громади до закордонних таборів.
Начальних відділу освіти Глевахівської селищної ради Ірина Гейко, представила учасникам зібрання досвід територіальної громади у вирішенні питань організації роботи дошкільних закладів освіти.
 
Учасники засідання долучилися до загального обговорення шляхи розв’язання проблемних питань щодо організації освітнього процесу під час війни та залучення дітей до реабілітаційних таборів для учнівської молоді за кордоном у літній період.
 
У заключному слові експертка АМУ з питань освіти Тетяна Куценко підбила підсумки Діалогового заходу та закликала учасників до подальшого обговорення актуальних проблем, що виникають в ОМС під час організації освітнього процесу у період дії воєнного стану.
Для перегляду відео заходу звертайтеся до Регіональних відділень АМУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар