суботу, 14 травня 2022 р.

АМУ запрошує громади долучитися до Тижня Відкритого Уряду

 


З 16 по 20 травня 2022 року в країнах – учасницях міжнародного Партнерства «Відкритий Уряд» проводитиметься вже традиційний Тиждень Відкритого Уряду. Детальніше за посиланням.

Україна кожного року проводила безліч різноманітних заходів, але в умовах воєнного стану можливість проведення подій обмежена. Водночас, Асоціація міст України готова надати допомогу в організації невеликих онлайн-заходів в межах Тижня (наприклад, щодо прозорості прийняття рішень, участі молоді, правової підтримки громадян, співпраця з громадськістю тощо). Зокрема, мова йде про співпрацю між громадськістю і владою в умовах воєнного стану, використання електронних сервісів та інноваційних підходів.
У разі виникнення питань звертайтеся до експертки з правових питань АМУ Інни Скляр: тел. 0937721753, e-mail: i.sklyar@auc.org.ua.
 
Партнерство «Відкритий Уряд» — багатостороння міжнародна Ініціатива, що покликана об‘єднати зусилля урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян. 2018 року за пропозицією Керівного комітету Ініціативи, вперше провели Тиждень Відкритого Уряду. В Україні в рамках Тижня Відкритого Уряду відбувся захід «Уряд Відкрито» та експертна зустріч (у форматі відеоконференції) "Ключові пріоритети реалізації Ініціативи «Партнерство „Відкритий Уряд“» у 2018—2020 роках".  
Другий Тиждень Відкритого Уряду відбувся 11-17 березня 2019 р. Під час Тижня Відкритого Уряду — 2019 організовано та проведено понад 25 заходів у 15 регіонах України.
Під час Тижня Відкритого Уряду — 2021, який проходив з 17 по 21 травня 2021 р., проведено 105 заходів у різних куточках України.
Асоціація міст України спільно з Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи у травні 2021 року провели онлайн захід "Марафон відкритого врядування". Близько 20 органів місцевого самоврядування ділилися своїми історіями успіху за напрямками: прозорість та відкритість влади у взаємодії з громадою; інклюзивність у процесі цифрової трансформації; залучення молоді та найменш представлених груп; залучення громадян для сприяння розвитку культурної спадщини і спорту; відкрите врядування як інструмент розвитку освітньої сфери; взаємодія з громадськістю у збереженні довкілля. Переглянути запис.

Немає коментарів:

Дописати коментар