пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Спільними зусиллями вдалось відновити роботу непродовольчих ринків


4 травня Уряд вніс зміни до постанови № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в частині послаблення карантинних заходів. Зокрема, з 11 травня дозволено здійснювати торговельну діяльність в супермаркетах, торгово-розважальних комплексах, магазинах. Але залишилася заборонено торгівля на непродовольчих ринках, які працюють на відкритих просторах, що викликало незадоволення підприємців. Адже вони вже два місяці не мають змоги працювати та годувати свої сім’ї і, як наслідок, платити комунальні послуги та податки. У містах підприємці гуртувались та звертались до ОМС, з проханням відновити роботу непродовольчих ринків. Наприклад, у Тернополі представники ринків спільно з міським головою Сергієм Надалом підписали лист до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у якому було висловлене прохання розглянути Кабінетом міністрів України можливість надання дозволу на роботу непродовольчих ринків або надання можливості органам місцевого самоврядування самостійно приймати рішення щодо роботи ринків з врахуванням епідеміологічної ситуації у містах.
З метою зниження соціальної напруги та беручи до уваги необхідність розв’язання проблеми підтримки бізнесу в умовах карантину 12 травня Асоціація міст України звернулась до Уряду, щоб на найближчому засідання Уряду прийняти рішення про відновлення роботи непродовольчих ринків шляхом внесення зміни до постанови №211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»: в абзаці другому підпункту 8 пункту 2 виключити слова «виключно в магазинах, зокрема магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах» (
Відтак, вже 14 травня на позачерговому засіданні Уряд ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків.
Такі зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема, через роботу непродовольчих ринків, які працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів. 


Немає коментарів:

Дописати коментар