четвер, 13 лютого 2020 р.

Застосування сучасних інформаційних технологій в діяльності ОМС - тема практикуму в Тернопільському РВ АМУ


13 лютого у Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Застосування сучасних інформаційних технологій в діяльності органів місцевого самоврядування. Електронне урядування як чинник відкритості влади для громади». Захід пройшов в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
Серед учасників практикуму: міській/селищні/сільські голови та їх заступники, секретарі виконавчого комітету, головні спеціалісти, начальники відділів, спеціалісти зі зв’язків з громадськістю.

З вітальним словом виступив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Ігор Гірчак, який ознайомив присутніх з діяльністю, яку здійснює Асоціація міст України в рамках реалізації проекту «ПУЛЬС», зокрема в частині проведення просвітницьких заходів.



Ігор Гірчак презентував чергове видання «Книги успіхів», наголосивши:
«Збірка вміщує 80 історій, які на конкретних прикладах доводять позитивний вплив реформи з децентралізації на життя громад та зростання їх добробуту.  У виданні містяться також успішні практики громад Тернопільської області». Також виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ висловив прохання щодо систематичного змістовного наповнення сайтів громад.
Модератор заходу - начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Зварич Мар’яна Петрівна.


Модератор заходу детально розповіла про нормативно-правове забезпечення розвитку електронного врядування, впровадження цифрової трансформації в містах та громадах.
Велику увагу було приділено питанню електронного документообігу та взаємодії з іншими державними органами, особливостям впровадження онлайн-реєстрації у закладах освіти. Зварич Мар’яна розповіла про існуючі програми для електронного документообігу й запропонувала до використання програму, котра є простішою у використанні та ефективною. Також модератор заходу дала чіткий алгоритм для пошуку оптимального варіанту електронного документообігу, яка підходить до кожної окремої громади.


Мар’яна Петрівна розповіла про вплив електронних сервісів на рейтинги міст та громад і про діючі електронні сервіси у місті Тернополі та їх інтеграцію між собою. Модератор дала практичні поради щодо використання електронних сервісів, розповіла про усі електронні сервіси міста Тернополя. Також розповіла, що саме отримує громада після запровадження того чи іншого сервісу.
Під час розгляду питання електронних сервісів, учасники поділились досвідом громад, які вони представляють також дали поради колегам щодо ефективності тих чи інших сервісів.

Велике зацікавлення викликало питання де шукати ІТ-новації та інформацію про відкриті дані як основу для впровадження нових сервісів.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради також поділилась радісною новиною, адже вчора Тернопіль отримав чергову нагороду – посів 3 місце у рейтингу прозорості 100 найбільших міст України та став першим – серед міст обласних центрів.











Підбиваючи підсумки, учасники практикуму відзначили актуальність теми та важливість знань, які вони здобули під час практикуму.


Немає коментарів:

Дописати коментар