неділю, 3 листопада 2019 р.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько попросив Президента України підтримати законопроєкт №2231, розроблений Асоціацією міст України


На зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася в Тернопільській облдержадміністрації 1 листопада, міський голова Чорткова Володимир Шматько попросив слова від імені міських голів Тернопільщини. Володимир Шматько неодноразово звертався до Прем'єр-міністра України О.Гончарука з проханням не забирати акциз з пального з місцевих бюджетів, як це планують зробити у 2020 році.
Чортківський міський голова висловив прохання й Президенту України:
«В цілому по Україні це 7,7 млрд. гривень, у Тернопільській області це 179 млн. грн., для Чорткова це 8,5 млн., – каже Володимир Шматько. – У бюджеті наступного року цих коштів для місцевого самоврядування немає. Ми просимо Уряд і Вас, як Президента, продовжити дію цієї норми закону хоча би на рік, ми використаємо ці 13,44% акцизу з пального на ремонт місцевих доріг»

Володимир Шматько переконаний, у країні масово продається пальне нелегально, це гальмує надходження коштів у місцеві бюджети:
«Цих 8 мільйонів, які нам потрапляють з наших шести заправок, це 30% від проданого пального, – додає Володимир Шматько. – Мережеві заправки випускають паливні картки, акциз із них не зараховується в місцевий бюджет. Щоб не платити цих 5%, вони масово виготовляють ці картки і розповсюджують їх, особливо для великих фур, які нищать наші місцеві дороги»
Чортківський міський голова наголосив, що не просить подачки у столичної влади, а лише інструмент, за допомогою якого можна знайти резерви для ремонту доріг у громадах. Володимир Шматько попросив також завершити децентралізаційну реформу, яка за останні 4 роки допомогла «стати на ноги» місцевим громадам.

За матеріалами сайту Terminovo.

Немає коментарів:

Дописати коментар