середу, 27 вересня 2017 р.

Виконання органами місцевого самоврядування функцій юстиції обговорювали на регіональній платформі у Тернополі

У Тернополі, 27 вересня, з ініціативи Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Тернопільській області відбулось засідання регіональної платформи з розвитку місцевого самоврядування на тему “Про стан виконання функцій юстиції органами місцевого самоврядування Тернопільщини. Проблеми та перспективи в покращенні надання послуг”. Захід відбувався в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У заході взяли участь Народні депутати України Роман Заставний та Ігор Побер, керівництво Тернопільської ОДА, міські, селищні та сільські голови Тернопільщини.
Зі вступним словом до учасників засідання звернулися: виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак, заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов, начальник Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Едуард Кольцов. 
В ході засідання було розглянуто ряд важливих питань, що стосуються надання послуг юстиції органами місцевого самоврядування області, зокрема: Здійснення державної реєстрації нерухомості та бізнесу, передача повноважень з державної реєстрації актів цивільного стану до органів місцевого самоврядування, Вчинення нотаріальних дій посадовими особами  органів місцевого самоврядування.
В ході жвавого обговорення, учасники платформи звернулися до народних обранців з проханням пришвидшити розгляд тих законопроектів, які значно спростять надання органами місцевого самоврядування послуг своїм мешканцям, а саме:
1. Проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" (реєстраційний номер 6150 );
2. Проекту Закону "Про внесення змін до Закону України "Про нотаріат" (щодо спрощення порядку оформлення спадщини на нерухоме майно, державної реєстрації прав на успадковані земельні ділянки та інше нерухоме майно на території сільських територіальних громад) (реєстраційний номер 6764).
Наприкінці засідання, Народний депутат України Роман Заставний пообіцяв виступити з ініціативою про пришвидшення ухвалення вищезазначених законопроектів, а Ігор Побер запропонував організовувати подібні заходи задля розгляду інших важливих питань, що турбують органи місцевого самоврядування Тернопільської області.






























Немає коментарів:

Дописати коментар