вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Актив Почаївської громади опановував основи журналістики


«Інформаційне забезпечення  об’єднаної територіальної громади – роль в Стратегії». Тренінг-семінар на таку тему для  активних представників Почаївської об’єднаної територіальної громади відбувся у приміщенні бібліотеки Почаївського Будинку культури 16.10.2016 року. 

«На Тернопільщині створено 26 об’єднаних громад. І лише ті, хто об’єднався навколо районного центру,  виграють у медійному супроводі діяльності громади – адже там існують районні газети, – наголосила тренер Тернопільського прес-клубу Тетяна Тарасенко. – Інші повинні шукати шляхи висвітлення життя громади. Це може бути сторінка у районній газеті, створення власного сайту громади або, що не вимагає значних затрат, – сторінки у соціальних мережах. Медіа будь-якої форми повинні стати комунікаційним майданчиком громади, яка об’єднує кілька сіл чи містечок, – між владою та мешканцями, майданчиком для обговорення питань життєдіяльності чи проблем, зрештою, для інформування громади».
Учасники тренінгу-семінару ознайомилися із основними стандартами інформаційної діяльності, жанрами журналістики, способами донесення інформації,  можливостями нових медіа в інформаційному супроводі об’єднаної територіальної громади, обговорили їхні роль та завдання.  Було приділено увагу і місцю медіа у стратегічному плані розвитку громади. Полягає воно у тому, щоб створити такий інформаційний майданчик або декілька, яким б довіряли і які б доносили правдиву інформацію.
Після семінару також відбувся тренінг «Сценарії розвитку Почаївської ОТГ і стратегічні цілі» для представників робочої групи, яка працює над створенням Стратегічного плану розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади до 2027 року. Провів його виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!», заступник керівника робочої групи  Ігор Ковалик. Було розглянуто декілька сценаріїв розвитку громади:  сприятливий, нестабільний, несприятливий,  котрі спираються  на процес виконання  запропонованих групі стратегічних цілей.

Заходи  проведені в рамках Проекту  “Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади і реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.

Немає коментарів:

Дописати коментар