вівторок, 23 травня 2023 р.

Тернопільське РВ АМУ провело вебінар на тему: «Про особливості дотримання правил розміщення зовнішньої реклами суб’єктами господарювання в населених пунктах та залучення муніципальної інспекції до попередження та профілактики порушень на території громади»


Сьогодні, 23 травня, з ініціативи Тернопільського регіонального відділення спільно з Тернопільською міською радою, провели інформаційний вебінар «Про особливості дотримання правил розміщення зовнішньої реклами суб’єктами господарювання в населених пунктах та  залучення муніципальної інспекції до попередження та профілактики порушень на території громади».

Модератором заходу виступив виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Фронц Руслан Степанович. Під час вступного слова Руслан Фронц наголосив:

«Сьогодні технології активно розвиваються і вони торкнулися й зовнішньої реклами. Часто реклама іде всупереч правилам затверджених громадою. Це все не сприяє естетичному вигляду громад, спотворює їх ідентичність та історичну архітектуру. Важливо, щоб правил дотримувалися, тому завжди потрібний контроль».

У вебінарі взяли участь більше 30 представників громад Тернопільської області, серед них: старости, заступники голів, працівники профільних управлінь/відділів, інспектори з благоустрою.

Доповідачами інформаційного вебінару виступили представники Тернопільської міської ради:

Дейнека Юрій Петрович – начальник управління Управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради.

Бояр Олександр Володимирович - заступник начальника Відділу стратегічного планування та маркетингу міста (з питань зовнішньої реклами) Тернопільської міської ради.

Максимів Ігор Григорович – начальник управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради.

Під час онлайн-заходу були розглянуті питання:

·   Юрій Дейнека та Олександр Бояр розповіли про: концепцію єдиної політики у сфері зовнішньої реклами; порядок розміщення зовнішньої реклами; загальні вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок (табличок) на території Тернопільської міської територіальної громади.




·     Ігор Максимів детально розповів про попередження та профілактику порушень, поділився досвідом роботи управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради (детально роз’яснив про контроль за дотриманням Правил благоустрою, за законністю розміщення реклами та вивісок, за паркуванням транспортних засобів, за дотриманням Правил торгівлі алкогольними напоями та пивом торговими закладами міста, про демонтаж тимчасових споруд, про ліквідація стихійної торгівлі на приринкових територіях).





Учасники заходу активно ставили запитання, ділились досвідом своїх громад. Відтак, Головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Байковецької сільської ради Василь Телеп відзначив актуальність та важливість тематики вебінару. Начальник відділу муніципальної інспекції, взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту населення Кременецької міської ради Юліан Лановецький поділився досвідом діяльності Муніципальної інспекції.


Наприкінці заходу Виконавчий директор ТРВ АМУ закликав учасників вебінару регулярно читати сайт Асоціації міст України та підписатись на телеграм-канал АМУ, щоб завжди бути в курсі усіх важливих новин/подій у сфері місцевого самоврядування в Україні.



Немає коментарів:

Дописати коментар