середу, 26 квітня 2023 р.

Тернопільське РВ АМУ провело вебінар про зміни до пенсійного законодавства та законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування


26 квітня, за ініціативи Тернопільського РВ АМУ спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області, для громад Тернопільщини провели інформаційний вебінар з роз’яснення особливостей змін до пенсійного законодавства та законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Модератором інформаційного вебінару виступив виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Фронц Руслан Степанович, який на початку заходу привітав усіх учасників й відзначив актуальність теми про зміни до пенсійного законодавства та законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування:

«Одним із напрямків роботи Асоціації міст України є підвищення професійного рівня службовців органів місцевого самоврядування. Чим компетентніші будуть службовці, тим якісніші будуть надаватися послуги. Таким чином одне із гасел децентралізаційної реформи наближення послуг до людей буде зреалізовано. Минулого місяця АМУ проводила вебінар. де було частина питань, які сьогодні обговоримо, що свідчить про актуальність тематики».

Зі вступним словом також виступив Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Толуб’як Віталій Семенович, який подякував Тернопільському РВ АМУ за ініціативу проведення заходу, адже саме працівники громад сьогодні знаходяться найближче до мешканців, які завжди звертаються до муніципалітету.


«Захід націлений на те, щоб ті послуги, які ми надаємо разом з органами місцевого самоврядування були більш якісні та доступні», - наголосив Толуб’як Віталій.

Також Віталій Семенович заявив про готовність співпраці й проведення спільних заходів, коли буде така необхідність.

Доповідачі заході – представники Головного управління Пенсійного фонду України  в Тернопільській області:

Руцька Світлана Зіновіївна - начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг;

Томчук Олександр Зіновійович - начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів;

Хаварівський Ігор Володимирович – начальник відділу перевірки правильності розрахунку розміру страхових виплат у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг;

Бойко Галина Павлівна - заступник начальника управління-начальник відділу обслуговування громадян № 9 (сервісного центру) управління обслуговування громадян.

Під час онлайн-заходу обговорили:

·       Про зміни в пенсійному законодавстві, умови призначення пенсій у 2023 році розповіла Руцька Світлана. Начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг детально роз’яснила про різні випадки та шляхи вирішення проблем, які виникають при призначенні пенсій.


·       Про використання електронних сервісів Пенсійного фонду України розповів Томчук Олександр. Олександр Зіновійович практично показав як користуватись порталом, наголосивши, що за допомогою порталу можна отримати великий спектр довідок в електронній формі.


·       Хаварівський Ігор розповів про зміни в законодавстві про загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Ігор Володимирович розповів: про зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», про типові помилки при оформленні лікарняних та дав рекомендації на що звернути особливу увагу при оформленні виплат.


·       Про порядок прийняття заяв від громадян на призначення пільг та субсидій проінформувала Бойко Галина. Заступник начальника управління-начальник відділу обслуговування громадян № 9 (сервісного центру) управління обслуговування громадян повідомила, що лише від початку 2023 року працівниками центру вже надано більше 97 тисяч різного виду послуг. Під час свого виступу, Галина Павлівна детально повідомила повний перелік необхідних документів на призначення пільг та субсидій.


Участь у заході взяло більше 50 представників муніципалітетів Тернопільської області. Під час вебінару учасники активно ставили свої запитання до спікерів й отримували на них вичерпні відповіді.


Немає коментарів:

Дописати коментар