вівторок, 8 листопада 2022 р.

Асоціація міст України представляє кращі практики підтримки малого та середнього бізнесу


«Кращі практики. Підтримка малого та середнього підприємництва в громадах під час пандемії COVID-19 (травень 2021 – лютий 2022)» - видання, підготовлене на замовлення програми «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 

В рамках цієї програми на початку 2021 року відбувся конкурс грантів з підтримки малого та середнього підприємництва в громадах під час пандемії COVID-19, який мав на меті стимулювати сталість й відновлення системи підтримки малого і середнього підприємництва у вибраних містах та громадах шляхом реалізації органами місцевого самоврядування у партнерстві з громадським сектором проєктів, спрямованих на пом’якшення негативних наслідків карантину для місцевого бізнесу.
До видання включено 12 кращих практик з десяти громад – переможців конкурсу, які у процесі реалізації грантових проєктів на підтримку МСП впровадили цікаві нестандартні ідеї. Зокрема, розроблено низку онлайн платформ, які об’єднують підприємців у мережу і допомагають їм перевести свої послуги та продукти у цифрову сферу. Дієвим засобом підтримки стало створення сучасно облаштованих просторів для проведення онлайн навчань, консультацій та інших заходів для малих і середніх підприємців, розбудова діалогу та партнерства як між бізнесом, владою і громадою, так і з партнерами з інших громад та країн.
«Конкурс проводили з метою допомогти малому та середньому підприємництву подолати виклики, пов’язані з карантинними обмеженнями під час пандемії. Напрацьований  тоді досвід став корисним підприємцям і зараз, під час воєнного стану. Особливо актуальними є проекти, які дозволяють перевести комунікації в цифрову сферу, в онлайн. Впевнений, представлені практики допоможуть підприємцям працювати, наповнювати місцеві бюджети та відновлювати Україну і після нашої Перемоги» - Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України.
Для завантаження натисніть на картинку

Немає коментарів:

Дописати коментар