середу, 27 липня 2022 р.

Громади Тернопільщини взяли участь у вебінарі на тему: «Важливі аспекти управління територіями в умовах воєнного стану. Цифровізація громади»


27 липня Асоціація міст України спільно з Громадською організацією «Всеукраїнська аеро-геодезична асоціація» було проведено в режимі онлайн навчальний вебінар для громад Тернопільщини на тему: «Важливі аспекти управління територіями в умовах воєнного стану. Цифровізація громади».

До участі у заході долучились понад 40 учасників від територіальних громад Тернопільської області. Серед них міські, селищні, сільські голови, профільні заступники, фахівці з земельних питань, архітектури та містобудування.

Модератором заходу виступила експерт Громадської організації «Всеукраїнська аеро-геодезична асоціація» Заїченко Юлія .

На початку заходу експертка Асоціації міст України із земельних питань та комунального майна Тетяна Медвецька наголосила, що питання якісного та ефективного управління земельними ресурсами у громадах є надважливим, навіть у теперішніх умовах воєнного стану. Асоціація міст України регулярно надає роз’яснення, проводить різні заходи на подібну тематику, в яких громади Тернопільщини брали активну участь.


Представники Всеукраїнської аеро-геодезичної асоціації детально розповіли учасникам вебінару про:

- Зміни в регулюванні земельних відносин та функціонування ДЗК в період воєнного стану. Видатки, які може здійснювати ОМС (в тому числі і на послуги у сфері інформатизації)


- Алгоритм дій територіальної громади щодо цифровізації ресурсів. Дорожня карта проведення заходів щодо земельних ресурсів.


- Аудит земельних ресурсів. Перспективи наповнення бюджету. Систематизація інформації та її застосування. Конкретні приклади отримання надходжень до бюджету шляхом проведення «швидкого» земельного аудиту та економічні наслідки проведення інвентаризації земель

- ГіС як робочий інструмент ОМС. Як громаді зорієнтуватися у виборі системи, на що звернути увагу. Огляд та аналіз найбільш розповсюджених ГІС; Раціональне використання коштів на придбання, як не переплачувати. Вимоги до системи, нюанси та висновки щодо ГІС під час дії воєнного стану. Конкретні практичні приклади на робочій системі, огляд функцій та можливостей.


Учасники вебінару активно задавали питання, на які отримали детальні роз’яснення.

Наприкінці заходу Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Фронц Руслан від імені усіх громад Тернопільщини подякував спікерам заходу за детальне роз’яснення актуальних питань, адже ефективне використання земельних ресурсів за умов використання різних інструментів дає змогу отримувати додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Немає коментарів:

Дописати коментар