понеділок, 25 липня 2022 р.

За пропозиціями АМУ Уряд доповнив перелік видатків, які можуть здійснюватися в умовах воєнного стану


22 липня Уряд ухвалив зміни до постанови «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 9 червня 2021 року №590.

Завдяки злагодженій співпраці Асоціації міст України з Міністерством фінансів України та Міністерством розвитку громад та територій України, а також Державною казначейською службою України внесено зміни до підпункту 2 пункту 19 Порядку в частині доповнення переліку видатків загального та спеціального фондів державного та місцевих бюджетів, а саме доповнено видатками на:
► підготовку об’єктів до опалювального сезону та заходи з енергозбереження;
► облаштування споруд цивільного захисту.
 
«Це рішення дозволить підтримати належне проходження опалювального сезону та сприятиме підвищенню цивільного захисту населення. Йдеться про пришвидшення фінансування ремонтів та реконструкцій мереж теплопостачання, про придбання необхідного опалювального обладнання, впровадження заходів з енергозбереження. Це рішення також сприятиме ремонту та облаштуванню укриттів», — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.
 
Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан повідомив, що Асоціація міст України вітає рішення Уряду: «Адже саме зараз вкрай важливо, щоб громади могли здійснювати видатки на підготовку до опалювального сезону та на заходи з цивільного захисту. Це допоможе вчасно подати тепло в оселі українців та розпочати навчальний рік з дотриманням вимог безпеки. Завдяки активній співпраці та спільним діям Асоціації міст України, Мінрегіону та Мінфіну Уряд з врахуванням пропозицій місцевого самоврядування періодично актуалізує перелік видатків бюджетів, які можуть здійснюватися в умовах війни».
 
Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що «сьогоднішнє рішення Уряду щодо внесення змін до постанови №590 розширює наші можливості щодо підготовки до вчасного початку і сталого проходження опалювального сезону, адже ми зможемо здійснити необхідні для цього витрати. Окрім того ми зможемо якісно виконати завдання щодо підготовки навчальних закладів до навчального року в сенсі виконання умов для безпеки дітей».
 
Протягом тижня Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан взяв участь у низці нарад, які провів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов з міськими головами семи областей про виклики у підготовці до опалювального сезону. 
 
Нагадаємо, Асоціація міст України звернулася до Міністра фінансів України Сергія Марченка та Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з проханням підтримати ці пропозиції та ініціювати перед Прем’єр-міністром України Денисем Шмигалем внесення відповідних змін до постанови № 590. Завдяки злагодженій співпраці Асоціації міст України з Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад та територій України і Державною казначейською службою України Уряд періодично актуалізує перелік видатків, за якими здійснюються платежі Казначейством за дорученням клієнтів. Детальніше про такі зміни за посиланнями 123.

Немає коментарів:

Дописати коментар