четвер, 30 серпня 2018 р.

Нова українська школа – новий освітній простір


29 вересня у м.Тернополі відбулась серпнева педагогічна конференція щодо підготовки тернопільских освітян до нового навчального року та окреслення пріоритетів згідно концепції «Нової української школи». Участь у заході взяли освітяни м.Тернополя, міський голова м.Тернополя Сергій Надал, а також виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.
Міський голова м.Тернополя Сергій Надал, звернувшись з вітальним словом до працівників галузі освіти, висловив подяку за терпіння, мудрість та сумлінну працю і побажав педагогам здоров’я, натхнення, вдячності від учнів та успіхів у всіх починаннях.



«Підтримка та забезпечення міських закладів дошкільної освіти, шкіл та вищих навчальних закладів є одними із пріоритетних напрямків у діяльності Тернопільської міської ради. Оскільки освітня галузь наразі є недофінансована державою, то щороку з бюджету міста виділяється все більше коштів для виплати заробітної плати педагогам, проведення капітальних ремонтів приміщень та придбання необхідного обладнання, - зазначив міський голова. – Наразі ж в тернопільських школах ще триває процес закупівлі навчальних матеріалів та меблів для проекту «Нова українська школа»».
Сергій Надал додав, що попри існуючі певні проблеми у галузі освіти, тернопільські педагоги є одними з кращих в Україні, про що свідчать результати ЗНО-2018, згідно з якими Тернопіль посів друге місце серед усіх обласних центрів, а на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2018» тернопільські педагоги здобули 7 золотих медалей.


Під час свого виступу начальник Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк підвела підсумки минулого навчального року, детально розповіла про досягнення як педагогічних працівників так і успіхи учнів, розповіла про пріоритетні напрями реалізації концепції «Нова українська школа», а також окреслила плани на 2018-2019 навчальний рік.
Ігор Гірчак, під час виступу розповів про основні завдання, які постають перед педагогами згідно концепції «Нової української школи»:


«Згідно нового Закону України «Про освіту» ми усі повинні зовсім по-іншому подивитися на організацію навчального процесу. Головне, якою, на мою думку, має бути Нова українська школа – вона має бути цікавою для кожної дитина, яка її відвідує. І, звичайно, освіта повинна бути конкурентоспроможною».



«Перші кроки у освітній сфері Тернополя уже розпочато, - продовжив виконавчий директора Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак, - У травні з ініціативи Управління освіти і науки Тернопільської міської ради спільно з ГО «Нова Хвиля» у партнерстві з Тернопільським РВ АМУ ми написали й виграли проект «Впровадження інноваційних методів комунікації між учасниками освітнього процесу як основа механізму формування якісних освітніх послуг у громаді», який підготовлено в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», який впроваджується Асоціація міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії. Проект спрямований на реалізацію кількох компонентів, але основним його компонентом є розробка сучасного веб-ресурсу для професійного розвитку педагогів».


Фото - Івана Пшоняка та з сайту Тернопільської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар