неділю, 3 квітня 2022 р.

АМУ на засіданні всесвітньої організації «Об’єднані міста та місцеві влади» повідомила про злочини військових рф проти мирного населення України


1 квітня Асоціація міст України взяла участь онлайн у засіданні всесвітньої організації «Об’єднані міста та місцеві влади» (UCLG) на тему «UCLG Municipal Peace Talks». Захід було присвячено питанням війни в Україні.

UCLG об’єднує асоціації органів місцевого самоврядування світу, окремі міста та агломерації, а також представляє інтереси місцевого самоврядування на світовій арені.
Учасники засідання - близько 80 представників та представниць місцевого самоврядування різних країн, генеральні секретарі секцій UCLG, міжнародні експерти. Під час обговорення ситуації в Україні відчувалося, що світ розуміє – це не локальний конфлікт, а війна, яка загрожує світовому порядку та світовій безпеці, несе ядерну загрозу.
Виступали представники асоціацій різних країн та секцій UCLG, Ради європейських муніципалітетів та регіонів, експерти з геополітики.
Представниця АМУ Наталія Лазаренко окреслила реальну ситуацію в Україні, розповівши про виклики, з якими стикається місцеве самоврядування та мирне населення: про зруйновану російськими військовими інфраструктуру міст, селищ та сіл, розбомблені школи, лікарні, садочки, житлові будинки, про вбитих дітей, зґвалтованих жінок і дівчат, про більше 6 млн українців, змушених покинуті свої домівки через напад росії. Також вона зазначила, що близько 4 млн біженців поїхали в європейські країни. Представниця Асоціації  розповіла, що російські військові жорстко поводяться з цивільним населенням, викрадають мерів та місцевих депутатів, стріляють по машинам з гуманітарною допомогою, насильно вивозять жителів України до рф.
Від імені АМУ, яка об’єднує та представляє інтереси майже 1000 український муніципалітетів і є членом РЄМР, Н.Лазаренко  закликала всіх присутніх вжити всіх можливих заходів, щоб зупинити цю жахливу війну.
Представники організацій місцевого самоврядування з усього світу висловили солідарність з Україною та повідомили, що готові й надалі допомагати Україні.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар