вівторок, 1 грудня 2020 р.

Міжнародна навчальна програма «Human Rights Based Approach» для представників місцевого самоврядування


Шведський міжнародний центр місцевої демократії (ICLD) розпочав відбір учасників на програму тренінгу «Human Rights Based Approach». Такий навчальний тренінг призначений для місцевих чиновників та обраних політиків з Албанії, Боснії та Герцеговини, Грузії, Косово, Північної Македонії, Молдови, Чорногорії, Сербії, Туреччини та України.

Учасники мають сформувати команди з 3 осіб від одного муніципалітету/організації та подати заявки щодо муніципального виклику, з яким вони працюватимуть протягом 18-місячної міжнародної програми навчання.
Головна мета - посилення поточних процесів змін, що сприяють соціальному та економічному розвитку, зміцнення установ у муніципалітетах і регіонах. Це має бути досягнуто шляхом інтеграції муніципалітетів роботи з правами людини, щоб рівність, участь, прозорість та відповідальність в муніципалітетах стали реальністю. Учасники навчання вивчать нові методи роботи та отримають більше знань з питань гендерної рівності, участі, прозорості/корупції та підзвітності. В рамках програми використовуються різноманітні навчальні методи, але основна увага приділяється діалогічним методам та навчальним відвідуванням. Серед цілей програми - розширення учасниками своїх національних та міжнародних мереж.
 
Програма тренінгу пропонує:
Навчання з прав людини, підходу, заснованого на правах людини.
Вплив на різний політичний досвід.
Дводенний навчальний візит у шведський муніципалітет чи регіон.
Муніципалітет, який бере участь, допомагає досягти Цілей сталого розвитку.
 
Переваги участі в програмі:
- цінний обмін знаннями та досвідом
- розширені регіональні та міжнародні мережі
- підтримка покращення участі, рівності, прозорості та підзвітності у місцевому врядуванні
 
По закінченню навчання учасники:
  • ознайомляться з децентралізованою місцевою владою та підходом, що базується на правах людини, з особливою увагою на рівних можливостях, участі, прозорості/боротьбі з корупцією та підзвітності;
  • ознайомляться з місцевим розвитком в умовах демократії з порівняльної точки зору;
  • матимуть інструменти, необхідні для підтримки місцевого розвитку та місцевої демократії з допомогою підходу, заснованого на правах людини;
  • вмітимуть виконувати роботу з управління змінами та стратегічого планування;
  • розширять національні та міжнародні мережі в галузі місцевого розвитку, прав людини та управління.
Програма базується на розумінні концепції прав людини, приділяє велику увагу тим, хто є найбільш маргіналізованим, виключеним або дискримінованим. Однією з цілей програми є зміцнення інституційної спроможності та інтеграція мислення на основі розуміння прав людини на місцевому рівні та в муніципальній службі.
 
ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ!
 Подати заявку на участь в тренінгу можна за посиланням. Дедлайн подачі – 31 грудня 2020 року.
► Більше про навчальну програму можна дізнатися тут.
► Сторінка ICLD у мережі Фейсбук (перейти).
 
Контакти:
Марія Тищенко, менторка ICLD
тел.: +380660702383

Немає коментарів:

Дописати коментар