середу, 26 липня 2017 р.

З Днем народження, Шумська громадо!

Чудове, насичене, по-родинному тепле свято вирувало у Шумську в понеділок, 24 липня на день вшанування рівноапостольної княгині Ольги, адже рівно два роки тому було підписано розпорядження про створення Шумської об'єднаної територіальної громади. І міська рада, згуртувавши навколо себе 35 сіл, пішла у самостійне плавання, долаючи потужні хвилі децентралізаційних процесів.

День громади став своєрідним підсумком роботи за два роки – час, коли доводилося радіти успішним крокам, вчитися на власних помилках, формувати нову команду, шукати креативних людей з сучасним мисленням і розвиватися.
Так у громади є на сьогодні  багато  невирішених проблем, але ми спільно працюємо над ними, шукаємо можливості для вирішення і впевнено йдемо вперед. Разом з тим за два роки зроблено чимало, адже чи могли ми ще недавно мріяти про такі вулиці як Лесі Українки в  Шумську, відремонтовані очисні споруди, розроблений Генплан, капітальні  ремонти в школах громади, відкритий Центр  надання адміністративних послуг, поточні ремонт доріг по всіх селах громади за кошти місцевого бюджету, освітлення сіл. Чи могли ми ще недавно мріяти про такий стадіон який ми сьогодні відкрили.
На шляху об'єднання  Шумська громада була першопрохідцем. Було нелегко, але цікаво. Ми робили помилки, але від цього ставали ще сильнішими. Кожен член нашого колективу мав і має можливість навчатися, працювати в нових реаліях беручи участь у семінарах тренінгах які постійно проводяться кошти міжнародних організацій. Шумськ за ці два роки вже знають у всіх куточках нашої країни. За нашим досвідом впродовж цього часу до нас приїздили делегації з Київщині, Харківщини, Закарпаття, Донеччани, Хмельниччини, Вінничина, Львівщини, Прикарпаття, Черкащани. Свій досвід урядування і створення комфортного середовища для життя в громаді нам постійно передають польські партнерські міста.
У нашої громади багато планів. Ми не стоїмо на місці. Спільно шукаємо різні варіанти, як додатково поповнювати наш бюджет, що дасть можливість реалізувати нові цікаві ідеї, які потрібні будуть всім нашим жителям. Вже цього року року у громаді розширять своє виробництво наше найбільше підприємство Сегеш Україна, вводить до експлуатації великий цех підприємство Шумськхліб, великі плани у підприємців у сільськогосподарському виробництві, на території трьох сіл громади продовжуються роботи з запуску підприємства по переробці торфу.
Отож, на свято заслужили усі, тому організували його так, щоб було цікаво і малечі, і дорослим. Працівники Шумської міської ради подбали про те, щоб кожна хвилина була змістовно заповнена. Для жителів та гостей громади організували концерт талантів, дитячі розваги, ярмарок, дискотеку та відкрили спортивний майданчик.
Привітати шумчан з цією, хоч і невеличкою, але важливою, датою прибуло багато гостей. Свої побажання адресували заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, народні депутати України Тарас Юрик та Михайло Головко, голови райдержадміністрації та районної ради Юрій
Головатюк та Тарас Корець, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, депутат Шумської районної ради Василь Габор, міські голови Лановець, Кременця, Збаража та Тернополя, Кунівський та Великодедеркальський сільські голови.

На адресу Шумського міського голови Володимира Плетюка звучало чимало хороших, добрих, теплих слів. Бо наш Шумськ нині – в епіцентрі державотворчих процесів в Україні, про нас знають, запитують про досвід. І в цьому значна заслуга Володимира Плетюка з командою однодумців.
Творчо привітали зі святом і сусідні громади з м.Кременець та зачарував своїми піснями народний хор «Калина» (с.В.Дедеркали).
На Дні громади нагороджували кращих з кращих у різних номінаціях. Вони отримали почесні грамоти та подарунки.
Також схилили голови та згадали світлі імена тих голів селищних рад, хто відійшов у Вічність.    
Вирувала на території, де відбувалося свято, смачна «Волинська гостина».
Чимало подарунків того дня отримали жителі громади. Народний депутат України Михайло Головко спонсорував сцену та дискотеку з діджеєм SOUNDUR, де проходило святкове дійство. Солодким подарунком для всієї Шумської громади був великий торт від Шумської райдержадміністрації та районної ради. Презентом від самої винуватиці свята - Шумської міської ради - безкоштовне відвідування атракціонів для дітей воїнів АТО та з малозабезпечених сімей.
Увечері заряджали енергією Сашко Невже та гурт «ТоШоНаДо».

Свято відбулося у прекрасній, доброзичливій атмосфері, у Шумській міській раді кажуть, що вдячні усім, хто долучився до відзначення другої річниці створення громади. Хоча це і невеликий вік, проте добрі результати є, а, головне, у планах – нові проекти, нові задуми, нові ідеї.
Більше фото дивіться  ТУТ
Прес-служба Шумської міської ради 

1 коментар: