суботу, 19 лютого 2011 р.

Відбулись загальні збори Тернопільського РВ АМУ

17 лютого в відбулись Загальні Збори Тернопільського РВ АМУ. На зборах було розглянуто План роботи Правління та Виконавчої дирекції Асоціації міст України на 2011 рік, законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України, обговорено питання роботи регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування.
До Плану роботи Правління та Виконавчої дирекції Асоціації міст України на 2011 рік в учасників зборів пропозицій та доповнень не виникло. Присутні висловили пропозиції стосовно форми проведення в травні місяці у м.Тернополі конференції «Туризм – ефективний чинник розвитку міст». Попередньо було вирішено провести даний захід 20-21 травня.
Далі було розглянуто законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України згідно з якими повноваження з розпорядження землями в межах сіл, селищ та міст (крім м.Києва та Севастополя, міст обласного та республіканського значення) передаються від органів місцевого самоврядування до відповідних органів виконавчої влади. Міські та селищні голови висловили недопустимість прийняття згаданого законопроекту та прийняли відповідне звернення до Президента України, Прем’єр міністра України, Голови Верховної Ради України.
Наприкінці зборів учасники обговорили інші важливі питання функціонування міст та селищ. Було вирішено узагальнити та подати пропозиції щодо розгляду актуальних питань на найближчому засіданні регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування та просити керівництво ОДА поінформувати про стан виконання доручень за підсумками першого її засідання.

Немає коментарів:

Дописати коментар