середу, 17 листопада 2010 р.

ЖЕКи будуть під контролем громади

15 листопада новообраний міський голова Сергій Надал та в.о. міського голови Леонід Бицюра провели робочу нараду з керівниками ЖЕКів, комунальних підприємств та управління житлово-комунального господарства міської ради.
У центрі уваги учасників наради були такі питання: стан готовності міського господарства до зими, існуючі проблеми з обслуговування житлового фонду міста та шляхи їх розв’язання.
Кожен керівник ЖЕКу доповів про ремонт покрівель, міжпанельних швів, заміну вхідних дверей житлових будинків, очищення підвалів, горищ, освітлення сходових кліток, під’їздів, функціонування системи теплопостачання, ремонт міжбудинкових проїздів, вивезення сміття, забезпечення двірників інвентарем, готовність техніки до прибирання снігу, заготівлю піску, а також стан розрахунків за надані комунальні послуги та форму звітності перед мешканцями за свою роботу.
В цілому підприємства, які обслуговують житлові будинки та прибудинкові території, до роботи взимку готові. Проблеми, на яких наголосили окремі керівники ЖЕКів, стосуються капітального ремонту покрівель та заміни інженерних комунікацій у старому житловому фонді.
Як зауважив Леонід Бицюра, з метою належного контролю за підготовкою комунального господарства до зими, усі обслуговуючі підприємства, ЖЕКи зобов’язано до 1 грудня завершити необхідні роботи з ремонту покрівель, очищення підвалів та горищ, обрізки сухостійних дерев.
Також відтепер, задля оперативного реагування на усні скарги мешканців, які надходять на чергову службу міської ради (15-80), невідкладно повідомлятимуть відповідне підприємство, у т.ч. ЖЕК, про необхідність розв’язання поставленої проблеми. Факт її вирішення або причину невиконання доповідатимуть черговій службі, яка  щоденно інформуватиме міського голову (детальніше про це читайте у  попередній новині від 15.11.2010).
За словами Сергія Надала, загалом у міській раді планується створити окремий підрозділ, який безпосередньо і предметно контролюватиме якість надання обслуговуючими підприємствами, ЖЕКами послуг, з метою оптимального забезпечення потреб мешканців у сфері житлово-комунального господарства.

1 коментар: