четвер, 26 січня 2023 р.

Асоціація міст України звернулась до Прем’єр-міністра України щодо ризику зриву опалювального сезону

 


Асоціація міст України звернулась до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з закликом зупинити списання коштів  з рахунків підприємств теплоенергетики монополістом «Нафтогаз Трейдинг», адже таке списання  призведе до зриву опалювального сезону.

Асоціація міст України звертає увагу, що у 2022 році органами центральної влади не були виконані норми Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» в частині виділення 14 млрд грн на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води. При цьому органи місцевого самоврядування та їх комунальні підприємства стримали тарифи на тепло для населення.

середа, 11 січня 2023 р.

Після вето Президента 5655 робота тільки почнеться


«Логічніше та ефективніше було б ветувати проєкт, доопрацювати в Парламенті та об’єднати в Містобудівний кодекс всі пов’язані документи, як це передбачено міжнародною, прийнятою зобов’язаннями України, рамкою.

Містобудівний кодекс має вирішити проблему невідповідності між земельним та будівельним законодавством, забезпечити несуперечливе та уніфіковане регулювання містобудівної галузі, створити правові умови для планування інтегрованого розвитку громад. 
Окремі блоки майбутнього Містобудівного кодексу мають врегулювати проблеми взаємодії центральної та муніципальної влади і приватного сектору, а також залученості громадськості до містобудівного процесу, починаючи з ранніх стадій планування», - зазначила радниця Голови Асоціації міст України в колонці на Економічній правді.

Запрошуємо на вебінар про реалізацію програми «Доступні ліки»


Національна служба здоров’я України за співпраці з Асоціацією міст України у 2023 році продовжує реалізацію інформаційного проекту "Відповідальне засновництво".
Запрошуємо представників громад доєднатись до вебінару, який відбудеться 12 січня за участі Голови НСЗУ Наталії Гусак. На онлайн-заході буде обговорено реалізацію програми «Доступні ліки».
Зокрема, буде роз'яснено:за якими напрямами і як саме у воєнний час мешканці громад можуть отримати ліки безоплатно або з невеликою доплатою;роль громад у реалізації цієї програми та забезпеченні громадян необхідними їм лікарськими засобами.Крім цього учасники вебінару дізнаються про розширення програми у 2023 році за трьома важливими напрямами: імуномупресивні препарати, тест-смужки для інсулінозалежних та знеболювальні препарати для паліативних хворих.

Захід відбудеться 12 січня 2023 року о 10.00
Для участі в заході на платформі Zoom переходьте за посиланням.
Також трансляція відбуватиметься на Youtube-каналі НСЗУ за посиланням

вівторок, 10 січня 2023 р.

Скасування пайової участі забудовників як предтеча скандального №5655


Паралелі між 5655 та відміною пайової участі навели Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович та Кушугумський селищний голова Володимир Сосуновський:

«Експертне середовище, муніципальні фахівці знову надають перелік застережень і виступають проти проголосованої редакції. І українське суспільство не хоче наступати на граблі — буквально за лічені години необхідну кількість голосів набрала петиція до президента України про накладання вето на законопроєкт №5655».

Джерело https://zn.ua/ukr/internal/skasuvannja-pajovoji-uchasti-zabudovnikiv-jak-predtecha-skandalnoho-5655.html