неділю, 24 липня 2016 р.

Децентралізаційний марафон на Тернопільщині продовжується

В неділю 24 липня в с. Гаї Шевченківські, що на Тернопільщині, пройшли громадські слухання про об’єднання в об’єднану територіальну громаду.
Незважаючи на вихідний день захід зібрав чимало мешканців села, керівництва сусідніх сіл і міста Тернополя, консультантів Тернопільського регіонального відділення “Асоціації міст України”.
Розпочав слухання сільський голова Гаїв Шевченківськіх Богдан Брич, який детально розповів про процеси децентралізації в Україні та стан об’єднання населених пунктів у об’єднані територіальні громади.
Чимало запитань у присутніх виникало щодо переваг та недоліків об’єднання з селом, селищем чи містом. Також учасники обговорення акцентували увагу на необхідності врахування, при об’єднанні, наявності відповідної інфраструктури – школи, дошкільного навчального закладу, лікарні та пожежної команди. Заступник міського голови Тернополя Володимир Дідич розповів про переваги об’єднання з обласним центром та зазначив, що у разі приєднання до Тернополя мешканці Гаїв Шевченківських отримуватимуть якісні освітні та медичні, адміністративні послуги та інші блага, якими вже користуються тернополяни. Окрім того з міського бюджету на розвиток інфраструктури села, у разі приєднання до Тернополя, буде щорічно виділятися додатково біля 2 млн. грн.
Підбиваючи підсумки учасники висловили думку, що об’єднуватись неодмінно потрібно, проте варто врахувати позицію всіх мешканців села щодо питання з ким саме об’єднуватись, щоб досягти максимально ефективного результату. Тому планується провести референдум, щоб усі мешканці села змогли висловити свою позицію щодо того, з яким адміністративним центром (м.Тернопіль чи с.Байківці) має об’єднатися с.Гаї Шевченківські.





Немає коментарів:

Дописати коментар