понеділок, 18 липня 2016 р.

Місцеві бюджети отримали додатковіий ресурс на фінансування витрат з утримання ПТУ


Кабінет Міністрів України прийняв постанову №420 від 14 липня 2016 року, щодо розподілу стабілізаційної дотації місцевим бюджетам на видатки для професійно-технічної освіти у розмірі 97 млн 994 тис. 600 гривень.


Виділені кошти урядовцями розподілені між 20-ма містами обласного значення, в яких питома  вага видатків на фінансування професійно-технічних навчальних закладів є більшою, ніж 20% від загального обсягу видатків місцевого бюджету. Це допоможе утримати фінансування професійно-технічних навчальних закладів в містах, де існує реальна обмеженість необхідного фінансового  ресурсу та які не в змозі забезпечити власне фінансування та належне функціонування закладів професійно-технічної освіти, - повідомляє "20 хвилин" Асоціація міст України. Загалом, Асоціація міст України вітає такі кроки Уряду, але разом з тим, відзначає, що даних коштів не достатньо для: 

  • повного фінансового забезпечення професійно-технічних установ 
  • виплати заробітної плати працівникам 
  • стипендіального забезпечення учням 
  • харчування учнів 
  • підтримання належного стану матеріально-технічного забезпечення закладів ПТО. 

Також, Асоціація міст України неодноразово зверталася до Уряду з проханням виділити кошти для належного фінансування професійно-технічної освіти. Так, 27 травня 2016 року під керівництвом Голови Асоціації міст України Віталія Кличка прийнято рішення Правління Всеукраїнської організації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» щодо звернення до Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана з проханням виділення додатково до передбачених 500 млн гривень стабілізаційної дотації 1,5 млрд гривень для фінансування закладів ПТУ в містах обласного значення у 2016 році шляхом внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 р. № 727 «Деякі питання стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам».

Немає коментарів:

Дописати коментар