суботу, 14 вересня 2019 р.

«Робимо усе, щоб було комфортне життя мешканців та докладаємо зусилля, щоб до нас приїжджали туристи», - Почаївський міський голова Василь Бойко


13 вересня відбувся прес-тур для журналістів Тернопільської області у Почаївську міську об’єднану територіальну громаду. Основна тема візиту – кращі практики децентралізації на прикладі діяльності Почаївської ОТГ.
Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак відкрив захід та розповів його мету. Ігор Гірчак також проінформував учасників прес-туру про діяльність проєкту ПУЛЬС, який реалізує АМУ.
Після вітальних слів, Почаївський міський голова Василь Бойко розповів про діяльність Почаївської міської територіальної громади.
«Ми почали з Стратегії розвитку Почаївської міської територіальної громади, щоб знати куди ми рухаємося. Почаївська громада була першою в Тернопільській області, котра напрацювала цей важливий стратегічний документ. До створення Стратегії було залучене також Тернопільське РВ АМУ», - одразу ж наголосив заступник Почаївського міського голови Андрій Чубик.



Окрім загальної інформації про діяльність міської ради, міський голова та його заступники Андрій Чубик та Сергій Максимчук розповіли про оновлення містобудівної документації – генеральних планів населених пунктів, про ремонт конференц-залу (сесійного залу), про ремонти освітнього закладу, про капітальний ремонт центральної площі парку ім. Т.Г. Шевченка, про оновлення будинку культури, про програму «Безпечне місто».



Журналісти мали можливість протестувати як працює електронна система для голосування «Рада». Почаївська громада була першою ОТГ в Тернопільській області, яка запровадила цю електронну систему.


Після презентації, представники ЗМІ мали змогу оглянути Почаївський міський будинок культури, зокрема оновлений глядацький зал, нову звукову та освітлювальну апаратури, сценічні костюми.

У ході візиту оглянули опорний заклад Почаївську загальноосвітню школу I-III ступенів, у якій зроблено капітальний ремонт даху старого та нового корпусу, замінено вікна на енергозберігаючі, оновлені кабінети фізики та хімії, комп’ютерні класи.

У Почаївському комбінаті комунальних підприємств журналісти оглянули оновлену спецтехніку.




Також під час візиту представники Тернопільських ЗМІ дізнались по роботу та оглянули очисні споруди.

Окрім центру громади, журналісти також побачили зміни, які відбулись у селах, що увійшли до складу Почаївської міської ОТГ, зокрема у с. Старий Тараж (нове вуличне освітлення, гурток "Раннього особистого розвитку" (для діток 4-6 років), який є хорошою підготовкою до школи. Цей гурток діє вже 2 роки, він знаходиться в приміщенні колишнього будинку сільської ради с.Старий Тараж, у цьому ж приміщенні знаходиться кабінет старости.).

Захід відбувся в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.


Немає коментарів:

Дописати коментар