понеділок, 13 серпня 2018 р.

Особливості побудови системи місцевого самоврядування в Україні обговорювали на зустрічі волонтерів Корпусу Миру у Тернополі


У суботу, 11 серпня у Тернополі зібрались волонтери Корпусу Миру, які працюють за напрямком децентралізація та допомагають громадам працювати ефективніше.

Протягом дня учасники краще дізнались, як працюють органи влади та місцевого самоврядування в Україні, етапи формування об’єднаних громад, з чого і як складається бюджет громади, які проблеми та виклики стоять перед органами місцевого самоврядування, які організації та проекти допомагають місцевому самоврядуванню. Краще розібратись із зазначеними темами допомагали експерти з навчальних закладів та коаліції громадських організацій та Великогаївський сільський голова Олег Кохман.


Великий інтерес учасників викликала презентація Виконавчого директора Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігоря Гірчака та консультанта з правових питань ТРВ АМУ Максима Черкашина про Асоціацію міст України. В ході презентації учасникам зустрічі було презентовано місію та основні завдання Асоціації міст України. Також волонтери дізналися про проекти, які реалізовує АМУ, зокрема про проект «ПУЛЬС». Також великий інтерес у присутніх викликав аналіз процесу децентралізації, оскільки регіональні відділення АМУ та консультанти, що у них працюють, були одні з перших, хто запускав та супроводжував дану реформу.
Учасники висловили думку, що варто тісніше співпрацювати волонтерам Корпусу Миру з АМУ та її регіональними відділеннями.


Автор - Ксенія Кара

Примітка. При використанні матеріалу прохання вказувати першоджерело.

Немає коментарів:

Дописати коментар