четвер, 13 липня 2017 р.

Змінами до держбюджету збільшено фінансування першочергових потреб органів місцевого самоврядування

Верховна Рада України  на своєму вечірньому засіданні сьогодні, 13 липня, прийняла у другому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (№6600).
Розгляд законопроекту відбувався за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та членів Кабінету Міністрів. Коментуючи необхідність ухвалення рішень, Глава Уряду зазначив, що йдеться про найважливіші питання для країни. «...Це зміни до бюджету на 2017 рік, які подані до Верховної Ради України Урядом, що передбачають фінансування низки важливих програм, починаючи від пільг і субсидій, закінчуючи розширенням програм безкоштовних ліків, а також лікування важкохворих за кордоном, багато інших різних соціальних програм, у тому числі підтримка нашої безпеки і оборони», - наголосив Володимир Гройсман. Після гострої дискусії щодо внесених правок законопроект був ухвалений 226 голосами.
Зміни до Закону про Державний бюджет України передбачають перерозподіл 24 млрд грн від перевиконання державного бюджету за доходами. 22 червня цього року Верховна Рада прийняла законопроект №6600 у першому читанні (читати далі). Протягом наступних двох тижнів проект обговорювався в профільних парламентських комітетах, де позицію органів місцевого самоврядування представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Немає коментарів:

Дописати коментар