понеділок, 28 листопада 2016 р.

СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПОЧАЇВСЬКОЇ ОБ`ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ ПРОХОДИТЬ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

27 листопада 2016 року, за ініціативи Почаївської міської ради, в приміщенні будинку культури проведені громадські слухання проекту «Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади».

Почаївська громада першою серед об’єднаних громад Тернопільщини винесла проект Стратегії розвитку громади на громадське обговорення.
 «Мета Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027рр. полягає у виборі найбільш реалістичних шляхів підвищення конкурентоспроможності економіки громади. Наша Стратегія розглядає економічний розвиток як процес стратегічного партнерства, який допомагає зростанню продуктивності економіки громади через стимулювання підприємницької ініціативи власного населення» - зазначив у своєму слові Василь Бойко, міський голова Почаївської міської об’єднаної територіальної громади.
Прийняття Стратегії розвитку допоможе міській раді та громаді уникнути помилок та упущень в місцевому економічному розвитку на початковому етапі розвитку Почаївської об’єднаної громади; зменшить ризики непідготовленої, спонтанної реакції на обставини; краще пристосуватися до майбутніх подій.
«Пропонована Стратегія спирається на ґрунтовну оцінку реальних можливостей громади та її готовності до нових перетворень – зауважив заступник керівника робочої групи, експерт Ігор Ковалик, – Особливу увагу цей документ приділяє проблемі вимушеного заробітчанства. Наскільки мені відомо – це перша подібна Стратегія, яка ставить собі за мету знайти реальні шляхи вирішення негативних наслідків зовнішньої трудової міграції місцевого населення».
З прийняттям Стратегії розвитку Почаївська об’єднана громада отримає інструмент та дороговказ для своїх перетворень, який дозволить продуктивніше використовувати наявні фінансові, фізичні і людські ресурси; підвищить спроможність громади залучати зовнішні ресурси та допомогу для реалізації завдань місцевого економічного розвитку.
«Стратегія розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027рр.» пропонує цілий ряд інноваційних рішень для досягнення громадою сталого соціально-економічного розвитку. Одним з них є резервування частини бюджетних коштів для впровадження громадських ініціатив. Ми розраховуємо що це стане ефективним інструментом  залучення громадськості до місцевого розвитку» – сказав керівник робочої групи по розробці Стратегії, заступник міського голови Андрій Чубик.

Громадські слухання тривали дві години, але обговорення Стратегії розвитку не повинно обмежитися лише ними. Організатори сподіваються, що громадські слухання стануть тільки першим кроком до розвитку постійного діалогу з громадськістю. Проект Стратегії знаходиться у відкритому доступі на сайті міської ради http://pochaiv-rada.gov.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар