четвер, 30 червня 2016 р.

У Тернополі відбулись консультації з лідерами громад, щодо можливого об’єднання

У середу 29 червня в приміщенні Тернопільської районної державної адміністрації в рамках "Децентралізаційного марафону" відбулись консультації з лідерами громад району, керівництвом області та консультантами Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.

     Розпочав нараду з вітального слова голова Тернопільської РДА Олександр Похилий, який наголосив на важливості проведення таких консультацій для налагодження ефективної комунікації. Заступник голови Тернопільскої ОДА Олег Валов розповів про стан впровадження реформи децентралізації в Україні та об’єднання територіальних громад в області. Олег Володимирович акцентував увагу на важливості об’єднання для громад саме до кінця 2016 року.
      
  Консультанти Тернопільського РВ АМУ відповіли на запитання, які були у сільських та селищних голів та надали порівняльну аналітику щодо фінансів, якими розпоряджається громада зараз та ресурси, які вона може отримати у складі об’єднаної територіальної громади.

       
     Учасники висловили думку, що варто ретельніше вивчати позитивний досвід ОТГ області та враховувати ризики, які виникали при об’єднанні, щоб уникнути можливих помилок. Також учасники консультацій зазначили, що об’єднання це лише перший крок успішної реформи. В майбутньому потрібна буде допомога в написанні стратегій розвитку ОТГ, навчання проектному менеджменту та ефективному залученню ресурсів.
 Зазначимо, що протягом червня місяця, в рамках "Децентралізаційного марафону" проведено 24 консультації з представниками населених пунктів Тернопільщини щодо можливого їх об'єднання до кінця 2016 року.


Підготував Максим Черкашин, Роман Руснак

Немає коментарів:

Дописати коментар