вівторок, 14 червня 2016 р.

На Тернопільщині проводять консультації щодо пропозицій до перспективного плану формування територій громад області

Протягом двох тижнів виконавчий директор та консультанти Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України спільно з керівництвом Тернопільської обласної державної адміністрації проводять консультації з головами сільських, селищних та міських рад щодо пропозицій до перспективного плану формування територій громад області.

За цей час вдалось поспілкуватись та відповісти на запитання активістів Бережан, Козови, Заліщиків, Товстого, Чорткова, Нагірянки та ще 10-ти потенційних адміністративних центрів громад.
Зокрема у вівторок, 14 червня відбулись зустрічі в місті Ланівці та селі Великі Дедеркали. Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов розповів про стан впровадження реформи з децентралізації в Україні. Також Олег Володимирович наголосив на важливості проведення таких зустрічей для налагодження ефективної комунікації з громадами.
Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак розповів про переваги об’єднання в ОТГ та навів конкретні успішні приклади з життя громад, які вже об’єднались.
Відповіді на всі запитання, які стосувались фінансів та бюджету в ОТГ надав Дмитро Чирка – заступник директора департаменту фінансів Тернопільської ОДА.

Окрім фінансових питань учасники цікавились станом шкільної та дошкільної освіти в ОТГ та можливим скороченням працівників. Також присутні висловили побажання в проведенні спільних заходів з керівниками ОТГ, які об’єдналися минулого року, щоб особисто з ними поспілкуватись та дізнатись про переваги та ризики можливого об’єднання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар