середу, 12 лютого 2020 р.

ТЕРНОПІЛЬ ПОСІВ 3 МІСЦЕ У РЕЙТИНГУ ПРОЗОРОСТІ 100 НАЙБІЛЬШИХ МІСТ УКРАЇНИ 2019 РОКУ ТА СТАВ ПЕРШИМ СЕРЕД МІСТ ОБЛАСНИХ ЦЕНТРІВ


Сьогодні, 12 лютого 2020 року Трансперенсі Інтернешнл Україна презентує дослідження прозорості 100 найбільших міст України-2019. Цього року перше місце розділили м.Дрогобич та м.Покров, які отримали по 79,1 бали, а м.Тернопіль здобув 3 місце у рейтингу, перше місце серед міст обласних центрів, отримавши 76 балів.
До топ-5 міст-переможців увійшли: м.Маріуполь (74,6 бали) та м.Вінниця (74,2 бали).

«Мені дуже приємно відзначити, що в 2017 році наше місто посідало 31-ше місце у рейтингу прозорості, в 2018 році ми були 10-ті, а уже в 2019 році Тернопіль продемонстрував блискучий результат та увійшов до трійки лідерів найпрозоріших міст України, - відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал. -  Це означає, що ті практики у питаннях відкритості та прозорості, які ми зараз активно впроваджуємо у місті, справді працюють та приносять позитивний результат. А статус найпрозорішого обласного центру в Україні стане для нас ще більшим стимулом і надалі підвищувати прозорість та  покращувати показники, адже життя у різних сферах динамічно змінюється. Також, нам важливо, щоб ці позитивні зміни жителі Тернопільської громади відчували не лише у рейтингах, а й в реальному житті».
Трансперенсі Інтернешнл Україна третій рік поспіль вимірює прозорість влади 100 найбільших українських міст. З 2017-го рівень відкритості міст підвищився на 53%. Завдяки зростанню прозорості міста отримують очевидні вигоди. Влада — довіру та прихильність громадян, жителі міст — доступ до інформації та участь у прийнятті рішень, а бізнес — прозорі правила та конкурентні умови.
Довідково:
Трансперенсі Інтернешнл Україна — акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.
ТІ Україна  започаткувала програму “Transparent cities/Прозорі міста” у 2017 році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити найкращі практики прозорості та підзвітності.
Команда Трансперенсі Інтернешнл Україна розробила і запровадила Рейтинг прозорості 100 найбільших міст. Експерти щорічно аналізують відкритість міських рад за показниками в 14 сферах. За три роки середній показник прозорості міст підвищився на 53%.


Джерело інформації про Трансперенсі Інтернешнл Україна - https://ti-ukraine.org/news/rejtyng-prozorosti-mist-2019-yaki-miskrady-najbilsh-vidkryti-dlya-zhyteliv/.

Немає коментарів:

Дописати коментар