вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Тернопіль та Чортків серед переможців конкурсу «SMART МІСТО 2019»


Сьогодні у Києві проходить одна з головних подій Східної Європи, присвячена популяризації smart city-технологій та впровадженню інноваційних рішень у містах - Kyiv Smart City Forum 2019 . Форум присвячений популяризації впровадження інноваційних рішень у містах.  Його мета - привернути увагу до використання смарт-сіті технологій для розбудови міської інфраструктури, а також познайомити громадськість із кращими українськими і світовими практиками та реальними кейсами. Серед гостей заходу — досвідчені фахівці та експерти з України та Європи у сфері розбудови міста та впровадження сучасних smart-технологій, представники бізнесу та міської влади, вендори, архітектори, лідери думок та урбаністи. Асоціація міст України виступає інформаційним партнером Kyiv Smart City Forum 2019
Основні теми секцій Kyiv Smart City Forum 2019
 інтелектуальна транспортна система міста
► міська архітектура, урбанізм, smart building
► електронна демократія, відкритий уряд та громадські ініціативи
► креативна економіка та освіта. Стартапи та блокчейн-технології
► екологія та енергоефективність
Під час офіційного відкриття Kyiv Smart City Forum 2019  відбулось нагородження переможців конкурсу «SMART МІСТО 2019».
Місто Тернопіль стало одним із переможців конкурсу у номінації Відкрите інноваційне місто (за успішне залучення громадян до процесів управління містом на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій). Переможцями стали також: Тетіївська ОТГ (Київська область), м.Дрогобич.
Місто Чортків серед переможців конкурсу у номінації Найкомфортніше місто для життя (за найвищі стандарти проживання та рівень задоволеності населення). Переможцями цієї номінації стали також: м.Харків, м.Умань.

У номінації Найкраща транспортна модель міста (за найвищі стандарти у розвитку міської транспортної інфраструктури) — були відзначені м.Житомир, м.Львів та м.Маріуполь.
У номінації Місто стартапів (за підтримку у запуску нових інноваційних проектів та технологічних рішень з метою вдосконалення міського простору) — перемогу здобули м.Славутич, м.Шостка, м.Маріуполь.
У номінації Екологічно відповідальне місто (за використання розумних технологій для захисту та міської екосистеми) визнані переможцями: м.Біла Церква, м.Миргород, м.Іллінці.




Немає коментарів:

Дописати коментар