понеділок, 15 липня 2019 р.

Завдяки діям Асоціації міст України м.Заліщики, м.Бучач та м.Підгайці отримають додаткові фінансові ресурси


Одним із пріоритетів діяльності Асоціації міст України є підтримка малих міст та селищ. Відтак, готуючись до XV Українського муніципального форуму, Асоціація міст України провела опитування громад-членів членів і направила Уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. Прем’єр-міністр України В.Гройсман, у відповідь на неодноразові запити АМУ, у виступі на Дні Діалогу з владою  з владою 18 червня під час XV Українського муніципального форуму та на нараді з головами малих міст 24 червня висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.
Згодом, 4 липня АМУ зверталася до Уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ. І вже  10 липня Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.
Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено.
Перелік громад та обсяг коштів, який їм буде спрямовано (завантажити таблицю).
Для ОМС Тернопільської області виділили - 19 433, 605 тис.гривень, з них: для м.Заліщики – 7347,094 тис.грн., м.Бучач – 9911, 720 тис.грн., м.Підгайці – 2174, 791 тис. грн.
Асоціація міст України вітає рішення Уряду про виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ і висловлює подяку Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману!

Немає коментарів:

Дописати коментар