середу, 5 грудня 2018 р.

Експерт АМУ Людмила Даменцова про процес приєднання територіальних громад до міст обласного значення


Експерт Асоціації міст України з розробки законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування Людмила Даменцова на П’ятому Національному прес-клубі реформ «Децентралізація: результати, виклики і перспективи», який відбувся в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, розповіла про переваги приєднання територіальних громад до міст обласного значення, про стан, який наразі існує і про проблемні питання, котрі заважають формувати територіальні громади з адміністративними центрами в містах обласного значення .

«На сьогодні вже є три міста обласні центри, котрі завершили процедуру приєднання. Перше місто - Тернопіль, у якому Рішення про приєднання територіальних громад до міста набули чинності на наступний день після внесення змін до Перспективного плану. Ще два обласні центри - місто Вінниця та місто Житомир», - наголосила Людмила Даменцова.
 Експерт Асоціації міст України наголосила: «Реформа робиться не задля реформи, а реформа робиться для того, аби якісно надавалися послуги населенню саме на тому рівні, де знаходиться споживач послуги».


Детальніше у відео.

Автор - Ксенія Кара

Немає коментарів:

Дописати коментар