пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

Тернопільській об'єднаній територіальній громаді бути!


Щойно на пленарному засіданні сесії Тернопільської міської ради депутати схвалили ряд проектів рішень: «Про надання згоди на добровільне приєднання Курівецької сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про надання згоди на добровільне приєднання Малашовецької сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про надання згоди на добровільне приєднання Чернихівської сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про надання згоди на добровільне приєднання Кобзарівської сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про добровільне приєднання Городищенської сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади».
Також на сесії схвалили проект рішення «Про схвалення проекту рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».
Згідно процедури залишилось іншим радам, які прагнуть приєднатись до Тернополя прийняти аналогічне рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення», отримати висновок Тернопільської ОДА щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень про добровільне приєднання територіальних громад сіл: Курівці, Малашівці, Чернихівці, Кобзарівки та Городища до територіальної громади міста Тернополя та прийняти рішення усім радам  «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».
«Пройдений чималий шлях для створення громади шляхом приєднання до міста обласного значення Тернополя. Загалом алгоритм добровільного приєднання до територіальної громади міста обласного значення складається із 10-ти кроків. Тепер аналогічні рішенням Тернопільської міської ради «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення» мають прийняти ради громад, які вирішили приєднатись до Тернополя. Після чого залишиться отримати позитивний висновок Тернопільської обласної державної адміністрації та прийняти усім радам рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення», – коментує консультант з правових питань Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Максим Черкашин.
«Тернопіль один з перших міст-обласних центрів, який впевнено рухається в напрямку створення ОТГ. Щиро вітаю Тернопільську міську раду та 5 сільських рад: Курівецьку, Малашовецьку, Чернихівську, Кобзарівську та Городищенську із цим важливим кроком. Команда Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України активно брала участь у процесі приєднання сільських рад і створення Тернопільської ОТГ. Ми й надалі допомагатиме у завершенні процесу створення Тернопільської об’єднаної територіальної громади та її подальшої діяльності», -  наголосив Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.

 Примітка. При використанні матеріалу прохання вказувати першоджерело.

Немає коментарів:

Дописати коментар