пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Про питання, які сьогодні «на слуху» в ОТГ— говорили на практикумі у Тернополі

 26 жовтня 2017 року в Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства для голів, заступників голів ОТГ та керівників профільних підрозділів ОТГ Тернопільщини на тему: «Особливості формування та виконання бюджетів ОТГ. Ефективне управління фінансовими ресурсами. ПЦМ». Захід відбувався в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Із вступним словом виступив виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак. Він ознайомив присутніх з діяльністю, яку здійснює Асоціація міст України в рамках реалізації проекту "ПУЛЬС", зокрема в частині проведення просвітницьких заходів.

В ході засідання учасниками практикуму були розглянуті наступні питання:
1. Аналіз виконання бюджетів ОТГ Тернопільської області у 2017 році:
- моніторинг виконання дохідної частини бюджетів ОТГ у 2017 році, якість планування доходів та його помісячного розподілу;
- забезпечення фінансування делегованих та самоврядних повноважень органів місцевого самоврядування.
2. Особливості формування бюджетів ОТГ на 2018 рік:
- ключові орієнтири бюджетної політики та практичні рекомендації щодо інструментів реалізації бюджетної політики в Україні у 2018 році;
- особливості складання розрахунків до проектів місцевих бюджетів на 2018 рік;
- процедура складання, розгляду та затвердження місцевих бюджетів.
3.Складання прогнозу місцевих бюджетів на 2019-2020 роки. Структурно-логічна схема прогнозу місцевого бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди та рекомендації щодо його підготовки.
4. Програмно-цільовий метод складання та виконання місцевих бюджетів. Проблеми із його застосування у поточному році, поширення досвіду впровадження ПЦМ бюджетування громадами області.
Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ також розповів присутнім підсумки засідання Правління Асоціації міст України, яке відбулося 25 жовтня 2017 року за участі Прем'єр-міністра України, оскільки в ході засідання члени Правління обговорили проблемні питання бюджетного забезпечення територіальних громад у 2017-2018 роках та пропозиції щодо їх вирішення.
Модератор заходу – Чурілова Тетяна Іванівна, консультант Тернопільського РВ АМУ з бюджетних питань.



Немає коментарів:

Дописати коментар