вівторок, 7 лютого 2017 р.

Надання консультативної допомоги новоствореним ОТГ. Гримайлів

У понеділок 6-го лютого консультанти Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України на чолі з виконавчим директором Ігорем Гірчаком відвідали Гримайлівську об’єднану громаду. Зустріч відбулась на запрошення голови селищної ради Сергія Чайки. 


Протягом двох годин експерти спілкувались з керівником та секретарем громади, начальником фінансового відділу та бухгалтером. Консультант з бюджетних питань Тетяна Чурілова проаналізувала документацію, яка стосувалась фінансів громади та його бюджету і надала власні рекомендації та відповіла на запитання присутніх. Виконавчий директор РВ АМУ Ігор Гірчак розповів про важливість аналізу усіх можливих ресурсів громади та ефективного їх використання. Також він презентував кращі практики, які реалізовують громади Тернопільщини та інших областей України. Консультант з правових питань Максим Черкашин розповів про покрокову процедуру реорганізації юридичних осіб.

Голова селищної ради Сергій Чайка зазначив, що незважаючи на можливість проведення телефонних консультацій, саме особисті зустрічі є вкрай важливими для отримання відповідей на запитання, аналізу прийнятих документів та їх проектів а також обміну досвідом з вирішення подібних проблем іншими громадами.

У 2016-му консультанти вже відвідували Гримайлівську громаду, яка лише готувалась до проведення перших виборів. Тоді були підготовлені проекти рішень, які необхідно було прийняти на першій сесії та проведені роз’яснення щодо перших кроків, які варто зробити після виборів

Немає коментарів:

Дописати коментар