пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

В ПОЧАЇВСЬКОЇ ОБ`ЄДНАНІЙ ГРОМАДІ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ПО СКЛАДАННЮ ПАСПОРТА ГРОМАДИ

В четвер,  22 вересня в Почаєві відбувся навчальний семінар (частина 2) по складанню паспорта ресурсної бази об’єднаної  територіальної громади. Учасниками семінару стали члени робочої групи з розробки Стратегії розвитку Почаївської ОТГ та представники виконкому Почаївської міської ради.

Під час заходу слухачі ознайомитися із статистичними даними об’єднаних сусідніх громад, проаналізували соціально-економічні показники сучасного стану розвитку Почаївської ОТГ та висловили пропозиції із подальшого їх використання при розробці Стратегії розвитку.
Модератором семінару виступив експерт проекту, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Гірчак Ігор Ярославович.
.Паспорт ресурсної бази об’єднаної  територіальної громади – це документ, що включає в себе опис громади: назву,  історичну довідку, дані про площу, кількість населених пунктів, кількість населення, бізнес та комунальні та соціальні заклади, розрахунковий обсяг доходів; динаміку розвитку суб’єктів ОТГ за останні 5-10 років в порівнянні з сусідніми громадами, районом, областю; інші відомості.
23.09.2016 року було проведено тренінг визначення власної мотивації членів робочої групи щодо участі в реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади (тренер І.Ковалик). 
Захід  проводився в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об'єднаної територіальної громади”. Проект реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження» і  спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади.
Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.


Немає коментарів:

Дописати коментар