вівторок, 5 квітня 2016 р.

Робота над розробкою Стратегії розвитку Почаївської об'єднаної територіальної громади триває

Протягом березня в Почаївській міській об‘єднаній територіальній громаді проведено більше десяти інформаційних зустрічей з представниками влади, виконавчого комітету, депутатами, активом загальноосвітньої школи, дитсадка, професійно-технічного училища, тощо.


Основною метою зустрічей було представлення початку реалізації проекту та заохочення громадськості до безпосередньої участі в розробці стратегічних документів в складі робочої групи.
Під час заходів представники Почаєва, Старого Таража, Комарина  висловлювали власне бачення майбутнього громади, обговорили проблемні питання розвитку та шляхи їх вирішення. Було наголошено на необхідності комплексного підходу до розробки стратегії, її реалістичності та збалансованості. Вона повинна врахувати інтереси не лише комунальників, але і медиків, освітян, мистецтвознавців, молоді, простих мешканців.
Ще одним важливим напрямком інформаційної кампанії  проекту є налагодження постійного зворотного зв’язку із батьками школярів шляхом повідомлення їх інформаційними листками проекту, залучення їх до участі в опитуванні, проведенні індивідуальних інтерв’ю з городянами.
Активно підключилась до обговорення проблематики і молодь. В соціальних мережах створено окрему сторінку з  розробки стратегії розвитку (Почаїв, Тараж, Комарин), де кожен охочий може подискутувати, долучитися до формування стратегічних напрямків розвитку.  На даний час надіслано  вже більше сотні пропозицій та рекомендацій.
Наступним кроком робоча група проекту планує  зібрати статистичні матеріали щодо економічного та соціального розвитку громади та приступити до формування паспорту громади.
Виконавці проекту переконані, що така інформаційно-просвітницька робота сприятиме не лише посиленню територіальної згуртованості громадян, але й підвищить почуття відповідальності за майбутнє об’єднаної громади.


Проект Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об'єднаної територіальної громади” реалізується  з березня 2016 року Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар