понеділок, 20 травня 2013 р.

Резолюція Всеукраїнської конференції керівників органів місцевого самоврядування «Гостинне місто»



Конференція «Гостинне місто» відзначає, що за час після підписання угоди «Національна туристична ініціатива» між Асоціацією міст України, Радою з питань туризму та курортів та Українською спілкою промисловців та підприємців спільними зусиллями організацій туристичної індустрії та органів місцевого самоврядування зроблено чимало. Разом з тим існує великий невикористаний потенціал співпраці в центрі та на місцях для подальшого вдосконалення якості туристичного продукту та підвищення його конкурентоздатності .

З урахуванням цього, конференція «Гостинне місто» приймає рішення:
1. Звернутися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з проханням внести зміни до статті 268 Податкового кодексу України щодо туристичного збору з метою цільового використання коштів з туристичного збору для розвитку туристичної інфраструктури міста та підтримки туризму.
2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням організації в державних ЗМІ рекламної інформаційної кампанії, що популяризує потенціал туристичних міст України. Провести відповідну рекламну кампанію соціальної реклами в аеропортах, на залізничних вокзалах, автовокзалах, у метрополітені, у відділеннях Укрпошти.
3. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо створення міжвідомчої ради туризму і курортів із включенням до неї представників органів місцевого самоврядування та професійних організацій.
4. Асоціації міст України та Раді з питань туризму та курортів утворити спільну робочу групу щодо розробки критеріїв оцінки якості туристичного продукту та підготувати узгоджені пропозиції до 01.09.2013 року.
5. Схвалити досвід реалізації проекту історико-культурного комплексу «Замок Радомисль» та рекомендувати сприяння створенню аналогічних культурних проектів в рамках державно-приватного партнерства.
6. Продовжити розробку та впровадження спеціального Туристичного інформаційного порталу, який популяризуватиме туристичний потенціал українських міст.
7. Провести наступну конференцію «Гостинне місто» в травні 2014 року в м.Тернополі.

Прийнято одноголосно
17 травня 2013 року м.Тернопіль




1 коментар: