вівторок, 21 квітня 2020 р.

«Хочеться, щоб Україна стала країною місцевого самоврядування», - міський голова Чорткова Володимир Шматько


Сьогодні, 21 квітня канал «ІнтерВізор» провів онлайн-марафон з міськими головами.
Учасники: Олександр Слобожан, Виконавчий директор АМУ, Анатолій Федорук, Бучанський міський голова. Анатолій Душко, Баранівський міський голова, Володимир Коваленко, Новокаховський міський голова, Василь Сидор, Славутський міський голова, Андрій Богдан, Городнянський міський голова, Вадим Гаєв, Новопсковський селищний голова, Юрій Зарко, Білопільський міський голова, Віталій Луков, Вознесенський міський голова, Володимир Шматько, Чортківський міський голова, Петро Старосольський, Стебницький міський голова, Володимир Кащук, Хустський міський голова, Юрій Гульдас, Маловисківський міський голова, Олена Жадько, Марганецький міський голова, Олена Сидоренко, Оржицький селищний голова.
Теми для обговорення:
  • Бюджети громад в умовах пандемії (зміни до Держбюджету 2020)
  • Як муніципалітети протидіють пандемії
  • Чому забирають повноваження ДАБІ у міст і ОТГ
  • Реформа адміністративно-територіального устрою.
  • Місцеві вибори 2020: бути чи не бути.
Тернопільщину представив міський голова Чорткова Володимир Шматько, який зауважив:
«Ми вже більше місяця часу боремось з пандемією коронавірусної інфекції. Звичайно, що всі ці заходи не могли не позначитись на бюджеті міста. Безперечно, що головним завданням зараз є здоров’я людей, тому всі пріоритети місцевого бюджету (та маємо надію, що державного бюджету теж), мають бути сконцентровані на медицині. З місцевого бюджету ми вже виділили 2 млн 800 тисяч на медицину.
Карантинні заходи частково зупинили економіку, особливо це стосується малих міст, оскільки у сферах малого та середнього бізнесу – все зупинилось. В результаті місто Чортків лише за березень 2020 року недоотримав у місцевий бюджет 2 мільйони гривень (з 11 млн. 400 тис. гривень надійшло лише 9 млн. гривень).»

Міський голова Чорткова також говорив про адміністративно-територіальну реформу:
«Адмінстративно-територіальна реформа – це головна реформа, яку потрібно було провести ще в 1994 або 1996 році. Якщо ми переходимо до онлайн послуг, то не потрібно такої великої кількості чиновників. Не потрібно ні районних рад, ні адміністрацій. Все це потрібно максимально спростити. Я хочу, щоб у 2020 році ця реформа завершилась».
Володимир Шматько також зазначив, що місцеві вибори повинні відбутись 25 жовтня 2020 року вже на новій адміністративно-територіальній основі.
Міський голова Чорткова підсумував: «Хочеться, щоб Україна стала країною місцевого самоврядування».

Весь онлайн-марафон з міськими головами за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар