вівторок, 22 березня 2016 р.

Розпочато процес розробки стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади

З березня 2016 року Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» в Почаївській об’єднаній територіальній громаді розпочато реалізацію проекту Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об'єднаної територіальної громади” за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.

Метою проекту є підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади.
Проектом передбачено провести інформаційно-просвітницьку роботу та залучити громадськість Почаєва до безпосередньої участі в розробці стратегічних документів в складі робочих груп. Таким чином, розробка Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади, крім, власне, підготовки самого стратегічного документу, має стати важливим інструментом посилення територіальної згуртованості та розвитку людського капіталу об’єднаної громади.
Впровадження даного проекту дозволить по-перше, залучити до процесу розробки Стратегії фахівців, яких потребує  Почаївська міська об’єднана територіальна громада, по-друге, дозволить стимулювати творчу активність в самій громаді для того, аби стратегічний документ став надбанням усіх зацікавлених сторін.
В цілому, розробка і реалізація Стратегії розвитку Почаївської міської об'єднаної територіальної громади дозволить активізувати економічні перетворення та розвиток територіальної громади, сприятиме створенню сприятливого середовища життєдіяльності населення та інвестиційної привабливості міста.
Ігор Гірчак

Немає коментарів:

Дописати коментар